Een incassobureau inschakelen
als particulier
Ook als consument kunt u bij ons terecht!
Heeft u een flinke borg betaald voor uw woning, maar die na het beëindigen van uw huurcontract niet teruggekregen? Of heeft u iets verkocht via Marktplaats, maar uw geld nooit ontvangen? Ook als particulier kunt u een incassobureau inschakelen als u te maken krijgt met wanbetaling. Wij stoppen niet voor we uw geld geïncasseerd hebben.
Voordelen van een particuliere incasso bij Invorderingsbedrijf
- Geen resultaat? Geen kosten!
- 24/7 online inzage
- Ook voor kleine bedragen
- 100% uitkering van de hoofdsom
- Persoonlijk advies
- Uw eigen contactpersoon
- Ervaren juristen
Waarom Invorderingsbedrijf als incassobureau voor particulieren?
Bent u op zoek naar het beste incassobureau voor het innen van een privé vordering? Invorderingsbedrijf staat ook klaar voor u als particuliere opdrachtgever. Bij ons geldt bijvoorbeeld geen minimumbedrag om uw vordering in te dienen. Ook als u een kleine schuld wilt innen, kunt u bij ons terecht.
Bovendien bent u bij Invorderingsbedrijf verzekerd van een snelle afhandeling van uw incassozaak. We blijven niet eindeloos brieven sturen naar uw debiteur, maar doorlopen in drie weken het minnelijke traject, waarbij we 16 keer contact opnemen met uw debiteur. In 95% van de zaken weten we het geld in deze buitengerechtelijke fase te innen. Lukt dat niet? Dan kunnen we doorschakelen naar een gerechtelijke incasso.
Tijdens het minnelijke traject worden de incassokosten bovendien doorberekend aan uw debiteur. Lukt het niet om een volledige betaling te incasseren? Dan brengen wij u ook niets in rekening.
Bovendien kunt u bij ons terecht voor gratis deskundig advies over uw incassozaak.
Gratis incasso adviesgesprek?
Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!
Als particulier een openstaande vordering innen
Veel mensen associëren een incassobureau met bedrijven. Niet geheel onterecht, want vooral bedrijven hebben op grote schaal te maken met wanbetalers. Hun facturen worden niet betaald of de betalingsafspraken die zij met hun debiteuren hebben gemaakt, worden niet nagekomen. Invorderingsbedrijf verzorgt dan ook veel zakelijke incasso.
Maar ook particulieren kunnen te maken krijgen met wanbetalers. Huurt u een woning, dan is het bijvoorbeeld gebruikelijk borg te betalen, vaak wel twee of drie keer de maandelijkse huur. Een flink bedrag dus. Besluit uw verhuurder na beëindiging van het huurcontract op onterechte gronden (een deel van) uw borg niet terug te betalen? Dan is hij in gebreke. U heeft dan, net als een ‘gewoon’ bedrijf, te maken met een wanbetaler.
Maar er zijn meer situaties waarin u als particulier een openstaande vordering heeft:
- Een werkgever betaalt uw salaris niet
- Een webwinkel betaalt uw geld niet terug
- Uw vlucht is ernstig vertraagd of geannuleerd
- U krijgt de borg voor een vakantiewoning niet terug
- U heeft een ziek huisdier gekocht
- U maakt geld over naar een verkeerde rekening
- U heeft een factuur dubbel betaald
Een schuld innen als particulier doet u door een incassobureau in te schakelen. Invorderingsbedrijf beschikt over juristen die uw debiteur duidelijk kunnen maken dat hij verplicht is de openstaande schuld te betalen. Doet hij dat niet? Dan stappen we naar de rechter. Hier zijn hoge kosten aan verbonden voor de wanbetaler.
Wanneer kan ik als particulier een incassobureau inschakelen?
U kunt een incassobureau inschakelen als u een vordering heeft op uw debiteur.
Een vordering komt meestal voort uit een afspraak (overeenkomst) waarin u afspreekt iets te doen en waar de ander iets tegenover stelt. U leent bijvoorbeeld geld uit en de ander belooft dat op een bepaald moment terug te betalen.
Als u uw kant van de overeenkomst nakomt, maar de andere partij niet, heeft u een vordering op diegene. Zoals gezegd kan een vordering bijvoorbeeld ook ontstaan doordat u per ongeluk geld overboekt naar een verkeerde bankrekening, een factuur dubbel betaalt of recht heeft op een schadevergoeding.
Bij zakelijke debiteuren zoals bedrijven kunt u direct een incassobureau inschakelen als u een vordering heeft.
Bij particuliere debiteuren moet u volgens de Wet Incassokosten eerst een officiële laatste aanmaning sturen. Hiermee geeft u uw debiteur nog 14 dagen de tijd om de schuld te betalen zonder dat er extra kosten in rekening worden gebracht. Deze aanmaning noemen we ook wel een WIK-brief. Betaalt uw debiteur niet binnen 14 dagen? Dan worden er wettelijke incassokosten bij hem in rekening gebracht.
Heeft u nog geen WIK-brief verstuurd? Als u uw zaak uit handen geeft aan Invorderingsbedrijf, doen wij dat voor u.
Het incassoproces voor particulieren: snél en eenvoudig
Veel particuliere schuldeisers zijn bang dat het opstarten van een incassoprocedure een lang en ingewikkeld proces is, maar dat is geenszins het geval.
Een incassoprocedure kan snel opgestart worden. Via ons incasso aanmeldformulier duurt het indienen van uw claim een paar minuten. Als u uw privé vordering voor 16:00 uur indient, gaan wij vandaag nog voor u aan de slag. Vraag direct een demo aan en wij gaan met u in gesprek.
Laat het er dus niet bij zitten als u achterstallige betalingen van iemand tegoed heeft. Wij gaan achter uw geld aan en het is wettelijk zo geregeld dat uw debiteur betaalt voor de incassokosten.
Hoe werkt de particuliere incassoprocedure
Hoe een incassoprocedure in zijn werk gaat, is als volgt:
Stap 1.
De betaling van uw klant blijft uit.
Stap 2.
U draagt uw vordering aan ons over waarna wij direct starten met het dossier. Vóór 16:00 uur ingediend, is dezelfde werkdag actie!
Stap 3.
Wij vullen uw dossier verder aan en stellen uw debiteur onmiddellijk in gebreke. Blijft betaling uit, dan sommeren wij schriftelijk en nemen we telefonisch contact op om uw debiteur tot betaling te bewegen.
Stap 4.
U kijkt tegelijkertijd over onze schouders mee, vanuit onze eigen exclusieve online cockpit: ons geavanceerde online portaal waarin u 24/7 de actuele status van uw zaken op de voet volgt.
Stap 5.
Wij hebben zestien contactmomenten met uw klant: telefonisch, per mail, via sms en brieven.
Stap 6.
Er zijn drie uitkomsten mogelijk:
- Uw factuur is betaald
- Er is een betalingsregeling afgesproken
- Het incassotraject wordt voortgezet in het gerechtelijk traject
Direct uw incasso opdracht indienen?
Elk dossier krijgt de aandacht die het nodig heeft! Vul het onderstaande formulier in of bel naar en draag uw vordering gemakkelijk over!
Openstaande vordering overdragen?
Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!
Incassobureau voor kleine bedragen
Sommige schuldeisers veronderstellen dat een incassobureau voor particulieren inschakelen alleen mogelijk is bij hoge vorderingen, maar dat is niet het geval. Bij Invorderingsbedrijf in ieder geval niet. Wij nemen ook kleine vorderingen in behandeling en gaan met net zoveel energie aan de slag om uw geld te incasseren. Er geldt bij ons dan ook geen minimumbedrag voor het indienen van een claim.
Heeft u bijvoorbeeld een bestelling gedaan bij een online winkel maar het product nooit ontvangen? Of heeft u misschien geld aan iemand uitgeleend maar nooit teruggekregen? Ook dan kunt u uw incassozaak bij ons indienen.
Kosten incassobureau inschakelen particulier
Het inschakelen van een incassobureau als particulier kost u vaak helemaal niets. De kosten voor de werkzaamheden die het incassobureau verricht, mogen volgens de Wet Incassokosten, namelijk direct worden doorberekend aan de debiteur.
Bovendien werken we in de minnelijke fase (buitengerechtelijke incasso) op basis van no cure, no pay. Dit betekent dat we u niets in rekening brengen als het ons niet lukt om de volledige vordering te incasseren. Ongeveer 85% procent van alle zaken weten in de minnelijke fase succesvol af te ronden.
Is het nodig om de zaak voor de rechter te brengen? Dan moet u de kosten (in eerste instantie) wel zelf betalen. U kunt na het buitengerechtelijke traject zelf bepalen of u een gerechtelijke procedure aan wilt spannen of niet. Onze incassospecialisten kunnen u meer vertellen over de gerechtelijke procedure en u een inschatting geven van de slagingskans.
Incassobureau particulier: klantervaringen
Onze incassospecialisten
In 10 jaar tijd zijn wij uitgegroeid tot wereldwijde marktleider op het gebied van incasso. “Wij gaan verder waar anderen stoppen”.
Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden op het gebied van incasso, of heeft u vragen over incasso? Onze specialisten staan u graag direct te woord.
FAQ: Veelgestelde vragen over incassobureau voor particulieren inschakelen
FAQ: Wat zijn de kosten voor een incassobureau inschakelen als particulier?
Een incassobureau particulier inschakelen kost u in de buitengerechtelijke fase helemaal niets. De wettelijke incassokosten worden direct doorberekend aan uw debiteur. Het risico is voor ons als incassobureau: ook als het ons niet lukt om de vordering te innen, betaalt u niets. U heeft dus niets te verliezen.
Gaat het om een hoge vordering? En lukt het niet om uw geld door middel van een buitengerechtelijke incassotraject te innen? Dan kunnen we een rechtszaak voor u aanspannen tegen uw debiteur. De kosten hiervoor moet u (in eerste instantie) wel zelf betalen. Vaak veroordeelt de rechter de verliezende partij wel tot het betalen van deze kosten.
Het is niet verplicht een gerechtelijke procedure te voeren. U kunt de zaak kosteloos stopzetten na het buitengerechtelijke incassotraject.
FAQ: Hoe groot is de kans dat ik mijn geld krijg?
De slagingskans van een incasso is bij Invorderingsbedrijf 95 procent. In 85 procent van de gevallen lukt het ons om uw vordering in het buitengerechtelijke traject te innen.
FAQ: Wat als mijn debiteur geen geld heeft?
Zegt uw debiteur dat hij geen geld heeft om u uit te betalen? Wij kunnen een verhaalsonderzoek doen om uit te vinden wat voor bezittingen uw debiteur daadwerkelijk heeft.
Weigert uw debiteur te betalen? Dan kunnen we de duimschroeven aandraaien door zijn faillissement aan te vragen. In de meeste gevallen zal uw debiteur de openstaande schuld vervolgens alsnog betalen. Als hij failliet gaat, raakt hij zijn bedrijf en/of vrijwel al zijn bezittingen kwijt. De meeste debiteuren zullen dat ten koste van alles willen voorkomen.
FAQ: Ik heb niets op papier. Wat nu?
Heeft u in goed vertrouwen geld aan iemand geleend? Heeft u nooit een aankoopbewijs ontvangen? Of heeft u om een andere reden geen bewijs op papier? Geen zorgen. Wij begrijpen als geen ander dat u als particulier niet al uw bonnetjes bewaart en alles op papier zet. U kunt uw vordering dus gewoon bij ons indienen.
Ook mondelinge afspraken zijn namelijk rechtsgeldig. Onze incassospecialisten helpen u met het opbouwen van een dossier zodat we voldoende bewijs hebben om uw claim te onderbouwen. De bewijzen die we daarin opnemen kunnen bijvoorbeeld bestaan uit uw telefoongeschiedenis, e-mailverkeer of bankafschriften. Laat uw wanbetaler in ieder geval niet zonder slag of stoot wegkomen.
FAQ: Mag ik rente in rekening brengen?
Als iemand te laat is met betalen, heeft u het recht om de wettelijke rente te rekenen. Die bedraagt op dit moment 12,50% voor handelstransacties en 7,00% voor niet-handelstransacties. Als particuliere schuldeiser rekent u de rente voor niet-handelstransacties.
FAQ: Kan ik als zzp'er een incassobureau inschakelen?
Heeft u als zzp’er openstaande facturen die maar niet betaald worden? Ook als kleine zelfstandige kunt u met een incassobureau in zee gaan voor het innen van uw onbetaalde facturen. Net als bij particuliere opdrachtgevers maakt het niet uit hoe hoog uw vordering is. Daarnaast maakt het ook niet uit waar uw debiteur woont. Invorderingsbedrijf is landelijk en zelfs internationaal actief.
Invorderingsbedrijf biedt specifieke incasso voor zzp’ers. Dien uw vordering bij ons in en wij zorgen dat uw schuldenaar de openstaande rekening betaalt. Dat doen we snel en efficiënt zodat u zelf niet in de betalingsproblemen komt. Zo kunt u uw tijd besteden aan waar u goed in bent: namelijk ondernemen.
FAQ: Waar moet u op letten bij het kiezen van een incassobureau?
Als u als particulier een incassobureau wilt inschakelen, dan zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Bij het kiezen van een incassobureau is het allereerst belangrijk om te controleren of er wordt gewerkt op basis van no cure, no pay. Verder is het belangrijk dat het incassobureau betrouwbaar is, beschikt over een derdengeldenrekening, goede recensies heeft en een duidelijke incassostrategie hanteert. Daarnaast is goede communicatie met u als schuldeiser van groot belang.
FAQ: Wat doet een incassobureau?
Ieder incassobureau heeft een eigen specifieke werkwijze. Invorderingsbedrijf hanteert een geavanceerde incassostrategie, waarbij we de druk op uw debiteur verder opvoeren naarmate betaling langer uitblijft.
We versturen herinneringen en aanmaningen, maar nemen ook persoonlijk contact op met uw debiteur, bijvoorbeeld telefonisch en per e-mail. Doordat we, in tegenstelling tot veel kleinere incassobureaus, samenwerken met deurwaarders en advocaten kunnen we indien nodig ook een gerechtelijke procedure voor u voeren. Na een uitspraak van de rechter kunnen we de vordering dan incasseren door beslag te laten leggen bij de tegenpartij. Lees hier meer over wat een incassobureau precies doet.
FAQ: Wat voor mogelijkheden heb ik als particulier nog meer?
Als u een incasso opdracht heeft, is het ook mogelijk om bijvoorbeeld met een deurwaarder in zee te gaan. Het verschil tussen een deurwaarder en een incassobureau is dat een deurwaarder als openbaar ambtenaar speciale wettelijke bevoegdheden heeft.
Een gerechtsdeurwaarder is bijvoorbeeld de enige die een dagvaarding mag uitreiken. Ook kan alleen een deurwaarder een beslaglegging uitvoeren. Dit zijn vrij vergaande maatregelen om een incassoprocedure mee te beginnen.
Wanneer u een incassobureau inschakelt, is het voordeel dat de eerste benadering milder is. Een incassobureau is gespecialiseerd in het buitengerechtelijke traject, waarvoor de kosten volgens de wet doorberekend mogen worden aan de debiteur. Hierdoor kost het inschakelen van een incassobureau u meestal niets.
Bij Incassobureau weten we 85% van de vorderingen in de buitengerechtelijke fase te innen. Lukt dat niet? Dan kunnen we altijd nog een deurwaarder inschakelen om naar de rechter te stappen. We werken samen met de beste advocaten en deurwaarders, waardoor we ook een gerechtelijke incasso kunnen beginnen om uw onbetaalde factuur te innen.
FAQ: Wanneer een deurwaarder inschakelen?
Een deurwaarder inschakelen is aan te raden wanneer een debiteur in verzuim is met betalen en als eerdere buitengerechtelijke incassopogingen, zoals het minnelijke incassotraject op basis van No Cure No Pay, niet succesvol zijn geweest.
Waarom 40.000 klanten u voor gingen
- Dé #1 incassering in het binnen-en buitenland
- No Cure No Pay aanpak
- Altijd inzicht (24/7) in uw zaak via ons uniek Online Cockpit portaal
-
Één vast contactpersoon
(jurist of advocaat) - 100% uitkering van de hoofdsom
- Direct actie (dezelfde werkdag)
Ik was ten einde raad toen de verhuurder het restant van mijn borg onrechtmatig had verrekend. Op internet gaan zoeken naar een specialist en wat denk je? Binnen 10 dagen alles binnengehaald. Het heeft mij helemaal niets gekost en alleen maar opgeleverd. Mijn kopzorgen zijn weg! Goed contact en super klantvriendelijk.
Binnen gesteld termijn heeft de klant betaald, voor vriendelijkheid hoef je bij dit bedrijf eens niet te betalen.
Onze incassojuristen & specialisten
- mr. Wesley BoetersInterim-advocaat
- Bas ToetIncassospecialist
- Tim BetistIncassospecialist
- Luka TripicIncassospecialist